Museum Nord trenger din hjelp!

Museum Nord trenger din hjelp!

Publisert av Thomas Leander Tobiassen den 11.04.24.

Museum Nord er for tiden på leting etter noen spennende gjenstander til vår utstilling, mer spesifikt lofotkister, lofotbrev, og lofotgaver – gjenstander som knyttet lofotfiskeren til hjemgården. Slike personlige gjenstander ligger ikke så ofte på arkiv, men heller i de mange tusen hjem langs kysten.

De kontakter derfor oss, da vi gjerne har kontaktnettverk og informasjon om de historiske forholdene i deres lokalområder. Denne artikkelen er til dere da det er stor sannsynlighet for at etterkommere av lofotfiskere, og derfor potensielle innehavere, bor i deres region.

 

Vi lurer på om dere kunne vært behjelpelig med å informere medlemmer av deres historielag, eller andre personer dere kjenner som kan sitte på slike gjenstander, slik at vi får undersøkt hva som ligger der ute og hva som eventuelt kan lånes inn.

 

Jeg legger ved et innlegg fra vår nettside som forklarer hva vi leter etter i litt mer detalj, samt kontaktpunkt for de som eventuelt måtte ha slike gjenstander: https://www.museumnord.no/2024/03/14/var-oldefar-pa-lofotfisket/

 

Vi håper dere vil hjelpe oss gjennom deres kanaler. Det setter vi stor pris på!